Menu Close

Hoe een grindvloer te reinigen en te onderhouden: uw gids voor een eenvoudig leven dilemma

Grindvloeren Tilburg

Soms kan het leven moeilijk zijn. Niemand kent dat gevoel beter dan katteneigenaren, die te kampen hebben met een schijnbaar eindeloze reeks kattenproblemen. Van koppige katjes die de kattenbak niet willen gebruiken tot verlegen katten die zich verstoppen als ze vreemde geluiden of bezienswaardigheden tegenkomen, het kan een enorme uitdaging zijn om uw huisdier gelukkig en gezond te houden. Gelukkig zijn er ook talloze leuke momenten om van te genieten. Als u in de markt bent voor een schattige nieuwe aanwinst voor uw huis of gewoon op zoek bent naar manieren om te bezuinigen op de onderhoudsbehoeften van uw huidige katachtige vriend, overweeg dan de adoptie van een kat uit een lokaal asiel in plaats van het kopen van een fokker of het vinden van een nieuw huis voor een oudere kat die al zo vaak is doorgegeven dat niemand hem meer wil. U steunt niet alleen adoptieprogramma's en vindt een liefdevol thuis voor een ongewenst dier, maar u bespaart ook geld in het proces. Hier zijn enkele goede tips over hoe u tegelijkertijd uw grindvloer schoon en onderhoudsvrij kunt houden

Ververs de kattenbakvulling regelmatig

Vervang de kattenbakvulling indien mogelijk om de paar dagen. Als u een nieuw merk koopt, gebruik dan de doos waar het in zat; als u een volle doos heeft, gooi dan gewoon de rest van de kattenbakvulling in de vuilnisbak en gebruik wat verse kattenbakvulling voor de volgende keer. Als de kattenbakvulling op is, vervang deze dan meteen. De poten van de kat zijn de belangrijkste bron van bacteriën, en daarom gaat kattenbakvulling onvermijdelijk stinken en onhygiënisch worden. Als uw kat een bijzonder stinkende kattenbak heeft, kunt u proberen een niet-klonterende kattenbakvulling te gebruiken, zoals Yesterday's News of Yesterday's Tomorrow, samen met een natuurlijk enzymatisch geurbestrijdingsproduct, zoals CedarWoods Granular Nature's Scent Swat. Deze producten zijn veilig om rond katten te gebruiken omdat ze niet sterk genoeg zijn om de geur te verwijderen, maar ze zijn sterk genoeg om de bacteriën die de geur veroorzaken te neutraliseren zodat deze niet wordt overgedragen op de vloer, muren of meubels. Uiteindelijk zal de geur vanzelf verdwijnen. Als de geur langere tijd aanhoudt, kan het tijd zijn om de kattenbak helemaal te vervangen.

Regelmatig vegen en stofzuigen

Veeg kattenbakvulling nooit op. Dit kan de kattenbakvulling door het huis verspreiden en een aantal andere problemen veroorzaken. Gebruik een veegmachine of een stofzuiger met een zachte borstel om overtollige kattenbakvulling van de vloer of meubels te vegen. Als uw kat een kattenbak gebruikt die te vuil is om te stofzuigen, houd dan een emmer in de buurt en leeg de emmer in de slang van de stofzuiger als deze te vol wordt. Als uw kat op de vloer plast, gebruik dan een desinfecterend reinigingsmiddel zoals Nature's Miracle Spray. Gebruik geen producten op ammoniakbasis, want die kunnen de urine sterker doen ruiken.

Was de vloer na elk gebruik met een tuinslang.

Strooi na elk gebruik van de kattenbak wat zuiveringszout over het gebied. Giet wat water over het zuiveringszout en gebruik een dweil om de vloer schoon te maken. Zodra de vloer vochtig is, strooi je er meer zuiveringszout over en gebruik je een dweil om de vloer grondig schoon te maken. Herhaal dit proces totdat de geur van het zuiveringszout verdwenen is. Katten urineren consequent op harde oppervlakken en in hoeken, vooral in onoverdekte hokjes. Giet gewoon water in een sprayfles en besproei deze plekken om ze schoon en vrij van geurtjes te houden. U kunt gewoon water in een infuusflesje gieten en dit gebruiken om de kattenbak schoon te maken of om de kattenbak te wassen en te vullen met verse kattenbakvulling.

Conclusie.

Er zijn veel katteneigenaren die hun grindvloer uit Tilburg graag schoon zouden houden en onderhouden, maar gewoon niet weten waar ze moeten beginnen. Met de juiste schoonmaak- en onderhoudstips kan iedereen zijn grindvloer schoon houden. Gebruik een goede kattenbakvulling, vervang de kattenbakvulling regelmatig en veeg en stofzuig regelmatig. Als u deze schoonmaak- en onderhoudstips toepast, zal uw grindvloer schoon en hygiënisch blijven en zal uw kat gelukkig en comfortabel in zijn omgeving zijn.