Menu Close

De stucadoor, een top beroep

Stucadoor Kaatsheuvel

 

Pleisteren is een rommelige klus, maar met de juiste voorbereiding kunt u het veel gemakkelijker maken. De eerste stap is het verwijderen van alles wat in de weg staat. Dat betekent dat je alle dingen waar je over zou kunnen struikelen of die stoffig zijn, wegdoet. Het betekent ook uw zakken leegmaken voordat u aan de slag gaat; het heeft geen zin om reserve spijkers en troffels te hebben liggen als u ze nergens kwijt kunt. De tweede stap is om zoveel mogelijk overtollig pleisterwerk uit je werkruimte te verwijderen. Stinkende limoenen helpen ook niet! Je hebt een bank nodig die je gemakkelijk kunt schoonmaken, dus neem de tijd om er een neer te zetten als dat mogelijk is. Zo niet, zorg dan in ieder geval voor voldoende planken en kasten om emmers en ander gereedschap op te bergen. Een vierde tip is om alles af te dekken met dekzeil, natte dekens of plastic zeil voor meer dekking wanneer dat nodig is. De stucadoor in Kaatsheuvel is een echte vakman die u hier kunt vinden.

De eerste stap: bereid je werkgebied voor.

Er zijn een paar cruciale stappen die je moet doen voordat je begint met pleisteren. Een daarvan is het opruimen van je werkplek. Verwijder alles wat je kunt van je werkbank, planken en opbergbakken. Bedek de vloer indien mogelijk, of op zijn minst de bank als je een droogdoek gebruikt. Dit zorgt voor een veel nettere en hygiënischere ruimte. Verwijder vervolgens alle restjes, lijmresten, kwasten en andere materialen. De reden hiervoor is dat gips overal aan blijft plakken, dus u wilt geen kleuren of materialen hebben rondslingeren die u niet kwijt kunt. Als u dit allemaal aan het begin kunt doen, bespaart u tijd en wordt het werk later veel gemakkelijker.

Verwijder alles wat je kunt voordat je begint.

Verwijder al het mogelijke uit uw werkgebied voordat u begint. Dit omvat alles waarover u zou kunnen struikelen of dat stoffig is. Het betekent ook het weggooien van de emmers die u zult gebruiken en het schoonmaken van de containers waarin u gips zult bewaren. U wilt alles zo schoon mogelijk hebben om besmetting te voorkomen en het werk gemakkelijker te maken. Het betekent ook dat u niet meer spullen in de ruimte brengt dan nodig is; als u aan het pleisteren bent, wilt u niet op zoek gaan naar extra emmers of opslagbakken. Als u dingen uit uw werkruimte verwijdert, doe ze dan in een emmer en bedek ze met water. Was de spullen met water en zeep en laat ze drogen voordat je ze terugplaatst. Vergeet bovendien niet de emmers mee te nemen als u de ruimte verlaat.

Verwijder overtollig gips voordat u verder gaat.

Gipsvoegen zijn vaak ongelijk, en dit kan worden veroorzaakt door overtollig gips. Verwijder dit overtollige gips voordat u verder gaat door het af te schrapen met een mes. Dit is een snelle en gemakkelijke manier om het teveel te verwijderen; pas op dat u niet in de muur snijdt. Als u klaar bent met schrapen, maakt u het pleisterwerk schoon met een doek en water.

Nu moet u al het overtollige pleisterwerk van de rest van de muur verwijderen. Gebruik een verfkrabber om het overtollige pleisterwerk van de voorkant van de muur en uit de hoeken te verwijderen; u kunt ook een troffel gebruiken.

Afronden

Er zijn veel dingen die in de weg kunnen zitten bij het stukadoren, en er zijn ook veel dingen die je kunnen helpen. Gelukkig heeft dit artikel je gedekt. Denk aan de bovenstaande tips en je bent op weg naar een geweldige klus. Als je nog last-minute tips nodig hebt, bekijk dan onze round-up hieronder.